"ПЛЕКАТИМЕШ МОВУ - ЦВІСТИМУТЬ СЛОВА"

9 листопада, у день Преподобного Нестора-Літописця вся українська спільнота відзначає День української писемності та мови. І це закономірно. Адже українська земля народила сина, який усвідомлював значення всього, що відбувалось на ній, прагнув зберегти національну пам'ять з вірою в те, що її не розгублять, а примножать нащадки. Нестор-літописець стояв біля витоків української писемності, збирав відомості про походження свого рідного Києва, його засновників, розповідав про події, що відбувалися на його очах. 6 листопада 1997 року, до тисячоліття писемності, Президент України Л.Д.Кучма підписав Указ про відзначення цього свята. З цього часу щороку в Україні проводять масові заходи по відзначенню цієї події.

Учні нашої школи також не стоять осторонь цієї події. 10 листопада вчителем української мови та літератури Лашко І.А. було проведено свято української мови – «Плекатимеш мову – цвістимуть слова», присвячене Дню української писемності та мови. На святі були «присутні» національні символи: Соняшник, Калина,Барвінок, які розповіли про своє призначення. Звучали вірші , пісні про українську мову, Україну.

Як квітка, українська мова, як феномен національної сутності, дивом проростає крізь залізобетонну плиту байдужості, роблячи в ній тріщини, торуючи шлях до денного світла. Нині рідне українське слово все гучніше звучить у пісні, в поезії з вуст прозаїків, драматургів. Мова – майбутнє. Зробимо все, щоб засяяла українська, «як та зоря ясна»

Кiлькiсть переглядiв: 289

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.