ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ ВІДЗНАЧИЛИ ЯСКРАВО ТА МАСШТАБНО

У ЗАКЛАДІ організували безліч різномантіних, оригінальних та цікавих заходів: від мовного флешмобу , челенджу і марафону до фотоквесту й майстер-класу із зав’язування хустки. Також всі охочі мали можливість сфотографуватися біля тематичної фотозони, яку облаштували на другому поверсі.

Патріотично й яскраво здобувачі освіти провели флешмоб “Мову любимо!” на подвір’ї.
Здобувачі освіти другого класу виклали із цеглинок “Лего” фразу “Любимо мову ", і виготовили лепбук.
Третьокласники розмальовували тематичну газету"Я люблю українську мову!" та утворювали нові слова із слова "милозвучність".
Цікаво та пізнавально провели час четвертокласники: розгадували загадки, приймали участь у мовній грі та флешмобі.
Здобувачі освіти 5- 9 класів провели “Мовний марафон”. Вони розгадували ребуси із фразеологізмами, відгадували літературних героїв, творили слова та відповідали на запитання про мову, і також взяли участь у фотоквесті.
Найменша здобувачка освіти закладу також долучилася до фотоквесту.
Майстер-клас із зав’язування хустки провели здобувачки освіти 8 класу, які навчали всіх охочих правильно зав’язувати українські хустки та ознайомили з різними способами зав'язування .
Здобувачі освіти 5-9 класів разом з учителями закладу долучилися до написання ХХ ювілейного радіодиктанту національної єдності, який проходив під гаслом "Нас багато, ми різні, нас всіх об'єднує спільна мета".

Учнівська Рада закладу організувала і провела з школярами 1-9 класів акцію до Дня української писемності та мови «Одна держава – одна мова».Цей захід і завершив насичений День української писемності та мови. Вчитель української мови та літератури Лашко Ірина Анатоліївна

Кiлькiсть переглядiв: 69

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.